logo

*Que és el Ioga?

* El ioga és una ciència completa de vida, que es va originar en l'Índia fa milers d'anys. És el sistema de desenvolupament i evolució personal més antic que hi ha al món, i inclou el cos, la ment les emocions i l'esperit. La paraula ioga significa unió. Els antics ioguis tenien una comprensió profunda de la naturalesa essencial de l'home, i del que aquest necessita per viure en harmonia amb si mateix i amb el medi ambient. Van percebre el cos físic com un vehicle, en el qual la ment és el conductor i l'ànima la veritable identitat de l'home. L'acció, les emocions i la intel·ligència les tres forces que mobilitzen el vehicle. Perquè hi hagi una evolució integrada, aquestes tres forces han d'estar en equilibri, ha de haver una coherència entre el que pensem, el que sentim i l' acció que emprenem. Aquells primers mestres, tenint en compte la relació recíproca entre el cos i la ment, van donar forma a un mètode que combina tots els moviments que necessitem per assegurar la salut física amb les tècniques de respiració i de meditació que han d'assegurar-nos la pau mental.

* Texte extret del llibre: "Yoga, una guía para su práctica" . Sivananda Yoga

 

* Que és el Ioga Integral Terapèutic ?

La seva característica principal és que en la seva aplicació, contempla dos aspectes bàsics:

1. La personalització en les tècniques i filosofia aplicades:

El ioga de per si es terapèutic, però sovint en casos de problemàtiques físiques pot ser contraproduent fer un tipus de postura (asana) o un tipus de tècnica respiratòria (pranayama). Els anys d'experiència impartint classes de ioga amb persones de diverses edats i condicions físiques com; embarassades, gent gran, persones que pateixen artrosis, hipertensió, ansietat, depressió, dolors d' esquena,etc ,m' ha fet adonar de la importància d'atendre les necessitats individuals dels alumnes a nivell postural, respiratori i psicoemocional.

2. La Sadhana com a requisit indispensable per a una consolidació i integració del ioga en la vida de les persones:

La paraula Sadhana, significa pràctica espiritual, o disciplina per a aconseguir un objectiu. És important que la sadhana la proporcioni i en faci un seguiment un professional del ioga, ja que aquesta s' ha d' adaptar a les necessitats i objectius de cada persona. Fer sadhana significa: fer una practica iòguica individual i personal amb l'objectiu de millorar algun aspecte, sigui a nivell físic, mental, emocional i/ó espiritual.

En que consisteix fer sadhana?, sovint es creu que la sadhana consisteix en una pràctica d'exercicis físics, però no necessària ment és així, Hi ha molts tipus de sadhana, aquí en teniu alguns exemples; practicar una taula de ioga físic, practicar una meditació, aprendre a aplicar les eines del ioga en situacions concretes del dia, introduir hàbits saludables en la vida diària, per exemple canvis en l'alimentació, practicar tècniques de relaxació, treballar amb la naturalesa del pensament, des envolupar l' auto observació, des envolupar aspectes de la filosofia iòguica com; cultivar l' alegria interior, el no judici, la no critica o la intel·ligència de la bondat.

Per fer sadhana hi ha quatre requisits in dispensables:

1. Assumir un compromís personal amb la sadhana.

2. Tenir clar quin és el nostre objectiu.

3. Perseverar amb una pràctica regular.

4. Ser afable i honest amb un mateix.

Repeteix un acte i tindràs un hàbit, repeteix un hàbit i tindràs un costum, repeteix un  costum   tindràs un caràcter, repeteix un  caràcter  i  tindràs una destinació

Sivananda

* Com funciona el Ioga Integral i Terapèutic?

Adapto el ioga a les necessitats físiques i psicoemocionals de cada persona. Mantinc un ritme i seguiment personalitzat, activant progressivament les tècniques en funció de la millora individual. D'aquesta manera s'aconsegueix que cada persona obtingui una vivència i una experiència molt concient. El que caracteritza les meves classes es el detall i la fluïdesa. Utilitzo totes les eines que fins el dia d'avui m 'han servit a mi mateixa per créixer i per augmentar el meu propi benestar. Totes elles son el resultat de la meva formació ide la meva experiència personal, aplico cada eina i tècnica en funció del moment i les necessitats de la persona/grup amb el qual estic treballant.

A les meves classes trobaràs: la fluïdesa i l'alineació del ioga integral, les tècniques energètiques del kundalini ioga, la força i l'equilibri que caracteritza el hatha ioga, la quietut i atenció de la meditació vipassana, el moviment lliure de la meditació kundalini i la relaxació profunda del ioga nidra.

torna

En el mon exterior no trobareu la pau.

Aprofundiu en lo més profund de vosaltres mateixos i trobareu la perla inestimable.

Ma Ananda Moyi